• Magyar
  • English

Kábelkonfekcionálás és fémmegmunkálás kiemelkedő színvonalon

Scintilla cégcsoport

Vállalkozás csoportunk Magyarországon 3 telephellyel rendelkezik, ahol különböző gyártási technológiákkal állunk a Vevőink egyedi igényeik kielégítésére. A cég 1996-ban kezdte meg működését Jászberényben, magyar magántulajdonban. Elektromechanikus alkatrész és belső vezeték (szerelt vezetékek, csatlakozók, kapcsolók, villamos szerelvények) gyártásával foglalkozunk. Zalaegerszegen fémalkatrészek gyártásával foglalkozunk, stancolás technikával illetve síklemez megmunkálással. Itt található Magyarorság legnagyobb Bihler kapacitása. Itteni szerszámüzemünk műanyag fröccsöntő és fémalakító szerszámok gyártásával is foglalkozik. Hajdúböszörményben található gyáregységünkben forgácsolt alkatrészek gyártásával foglalkozunk a legmodernebb CNC gépek segítségével, és magasnyomású vízsugaras vágással. Ügyfeleink elsősorban hazai és európai telephelyű multinacionális cégek, akik az ipar széles skáláján tevékenykednek: autóipar, ipari elektronika, telekommunikáció, háztartási gépipar, vasútipar, energiaipar.

A kábelkonfekcionálás, belső vezeték gyártás és elektronikai összeszerelés területén csaknem több, mint három évtizedes, míg fémmegmunkálás területén öt évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkezünk. Munkánkat Ügyfeleink igényeinek magas fokú kiszolgálásával végezzük. Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk a műszaki fejlesztésre és a kapacitásnövelésre, ami ügyfélkörünk folyamatos bővülését eredményezte. Célunk Ügyfeleink rugalmas, pontos kiszolgálása mellett kiváló minőségű termékek előállítása. Ennek elérése érdekében több éve SAP integrált vállalatirányítási rendszert vezettünk be. Stabil informatikai hátterünk segítségével Ügyfeleink számára képesek vagyunk:

Mindezt az igények alapján optimalizált logisztikai rendszer segítségével érjük el, miközben az alapanyag és késztermék készletet az optimumon tartjuk. A kiváló minőség eléréséhez a TQM (Total Quality Management) módszereit alkalmazzuk. Cégeink ISO 9001, valamint IATF 16949 minőségirányítási rendszert működtetnek. Üzleti filozófiánk alapvető kiindulási pontja Ügyfeleink gyors és hatékony kiszolgálása. Folyamatos fejlesztéseinknél a PDCA elv mentén végezzük tevékenységünket. A zéró-hibára irányuló stratégiánknak megfelelően a gyártási folyamatok során a hibák preventív elkerülésére törekszünk a POKA-YOKE módszer segítségével.

LEAN módszertan

A 2013-as év elején megkezdtük a japán precizitás és hatékonyságnövelés adaptálását, hogy működésünket még jobban tökéletesíthessük, a LEAN gondolkodást a termelésben és az előkészítő tevékenységeknél is alkalmazzuk. Az 5S bevezetésével, a MUDA (veszteség) vadászatok, és a TPM rendszer (gyors átállások) használatával Ügyfeleink elvárásait még magasabb szinten tudjuk teljesíteni, váratlan piaci helyzetekre is azonnali megoldásokat tudunk nyújtani. Mindemellett különös hangsúlyt fektetünk a standardizálásra, valamint a Milkrun módszerek használatára, hogy a legpontosabban és leggyorsabban juthasson el az alapanyag és a késztermék is a megfelelő helyre.

Belső mutatószámrendszerrel mérjük a vállalat folyamatainak hatékonyságát. Ezen mérjük le Ügyfeleink elégedettségét, döntéseink helyességét és fejlődésünket. Így Ügyfeleink egy folyamatosan fejlődő, hatékonyságát növelő, kiváló piaci teljesítményre törekvő gyártó céggel állnak kapcsolatban.