• Magyar
  • English

Mérnökeink és szerszámüzemünk

Felkészült a váratlan helyzetekre?

Az elmúlt évek során mindannyian megtapasztaltuk, hogy a piac nincs tekintettel a hosszú távú megállapodásokra, nem tesz különbséget gyártó és gyártó között, egyedül az számít, mennyire rugalmasan tudunk alkalmazkodni a kereslet változásaira, és hogy képesek vagyunk-e lépést tartani a technológiai fejlődéssel. Ha jobban utánagondolunk, az ipari termelésben mára már mindennapos, hogy a gyártóknak – beszállítóikkal szorosan együttműködve – valamilyen rendkívüli helyzetre kell azonnali megoldást találniuk, vagy azért, mert a technológiai fejlődés rapid megoldásokat követel meg, vagy azért, mert alapanyag- vagy alkatrészhiány miatt ellátási láncunk valamelyik tagja széttárja a kezét, vagy azért mert ad-hoc egyedi igényeket kell kielégíteni a piaci siker elérése érdekében.

Hogyan lehet felkészülni az ilyen váratlan helyzetekre? Hogyan tudjuk az alkalmazkodási képességünket magasabb szintre emelni? Mit kell tennünk, hogy ne csak „megtörténjen velünk a meccs”, hanem érdemben befolyásolni tudjuk a végeredményt?

Ahhoz, hogy sikerrel tudjuk venni az ilyen akadályokat, olyan gyártási és logisztikai stratégiára van szükség, ami megfelelő mozgásteret és reagáló képességet biztosít a döntéshozók számára. Ennek a stratégiának szemléletbeli, humán erőforrás és technológiai elmei is vannak. A legfontosabb azonban az, hogy minden elemének a Vevői elvárások leghatékonyabb kiszolgálását kell megcéloznia!

Agilis megoldások a gyártás területén

Saját szakterületünkön, a fémalkatrészek és szerelt vezetékek gyártása során mi is nap, mint nap szembesülünk váratlan helyzetekkel, egyedi igényekkel, technológiai kihívásokkal. Az elmúlt több, mint három évtizedben minden követ megmozgattunk azért, hogy az ilyen helyzetekre hatékony válaszokat tudjunk adni Megrendelőinknek. Mi magunk, megrendelőként pontosan ismerjük a következményeit annak, hogy mit jelent egy-egy beszállító kiesése, vagy egy jelentősebb alkatrész hiány kialakulása a gyártásban, ezért arra törekszünk, hogy az ilyen szituációkra kész megoldásokkal rendelkezzünk.

Mérnök csapatunk évtizedes tapasztalattal rendelkezik, innovatív megoldásaival már rengetegszer bizonyította, hogy képes kiemelkedő színvonalú, gyors megtérülésű projektek megvalósítására.

Gyárainkban önálló szerszámüzemet létesítettünk, amit a legmodernebb technológiákkal vérteztünk fel, így egy-egy sürgős egyedi igény felmerülése esetén gyakorlatilag a semmiből pár nap alatt fel tudjuk húzni a mintagyártást, és hetek alatt be tudjuk indítani a szériagyártást, mindezt alvállalkozói kitettség nélkül! Ugyanez vásárolt szerszámmal 12-16 hetet venne igénybe! A gyártási kapacitásainkat úgy tervezzük, hogy folyamatosan rendelkezésre tartunk egy azonnal mozgósítható kapacitás puffert, ami mozgásteret biztosít számunkra a sürgős cselekvést igénylő, váratlan gyártási igények kielégítésére. A rendszer működőképességének kulcsát azonban az emberi erőforrásaink jelentik. Munkatársaink sokoldalú képzése stratégiai célunk, az itt dolgozók jelentős része képes pillanatok alatt többféle munkafolyamatra is átállni. Ez a sokoldalúság mérnökeink szakértelmével párosulva garancia arra, hogy Ügyfeleink a váratlan helyzetekben is agilis megoldásokat kapjanak ad-hoc felmerülő igényeikre.

Ha a váratlan helyzetekre biztos megoldást keres, vagy egyedi igényei merülnek fel a kábelszerelvények beszerzése során, forduljon hozzánk bizalommal, munkatársunk mindenben áll rendelkezésére!